1-Köpekler doğal olarak grup halinde yaşayan canlılardır. Bu grup içerisinde sıradüzeni (hiyerarşi ) vardır. Köpeğini gruba ait hissettir ve ona iyi liderlik yap.
2-Zil çaldığında köpeğinin önden kapıya koşturmasına izin verme. Onun dominant bir yapıda olmasına sebep olursun.
3-Evde birden fazla köpekle berabersen; köpekler arasındaki sıra düzenini pekiştir. Bunun için önce baskın olanını sev ve besle. Aman bu zayıf ve çekingen ona önem vereyim deme. Unutma ki köpeklerin dünyasında adalet yoktur.
4-Köpeklerin doğasında yalnız yaşama kavramı bulunmaz. Bu nedenle yavruluk döneminde onu yalnız kalmaya alıştır.
5-Bir şeyler öğretirken mutlaka doğru zamanda ödüllendir. Motive et, tutarlı ol ve ona rehberlik et.
6-Köpeğin korktuğunda veya havladığında onu okşama, dokunma. Dokunursan istenmeyen bu davranışları pekiştirmiş olursun.
7-Köpekler bizden farklıdır. Bizi mutlu eden şeyler onları mutlu etmeyebilir. Direk göz temasından kaçın. Üzerine doğru eğilme ve kafasının üzerinden sevme. Ceza vermekten ve bağırmaktan kaçın. Aslında o senden sadece; düzenli egzersiz, iyi bir liderlik ve dengeli sevgi ister.
8-Köpekler serbest doğada yiyecek bulabilmek için saatlerce dolaşırlar. Bu kadar kıymetli bir maddeyi devamlı önünde tutarak onu mutsuz etme. Yemeği için bir şeyler yapsın (Ör : Otur, otur-bekle) ve önünde 15-20 dakika kalsın. Yenmeyen kısmını kaldır.
9-Çekiştirme ipleri ile oynamak onu agresif yapabilir. Rekabete dayalı oyunlar oynama ve oyunun her zaman kazanan tarafı ol.
10-Genetik davranışları değiştiremezsin. Tüm davranışlar genetik ve çevre arasındaki etkileşimin ürünüdür. Bu nedenle gördüğün bir davranışı anlamak için köpeğin ırkını da dikkate al.